Īn așteptarea unui semn…

Posted: April 9, 2017 in Ganduri, Sentimente

O văd invartindu-se nerăbdătoare prin casă. Pare că nu își găsește locul deși încearcă să pară stăpână pe sine. Învăluită într-un aer de mister, zâmbește privind în zare ca și cum ar căuta ceva, ceva doar de ea știut. Nu pare să îi pese că nimeni nu înțelegea de ce se schimbase așa. Ce-i drept e că și pe ea o luaseră prin surprindere ultimele evenimente însă vroia să își păstreze siguranța de sine ce o caracteriza. O dădea de gol doar colțul drept al buzelor pe care îl ridica strengareste de fiecare dată când punea ceva la cale. Și faptul că devenise ca o albinuta, neputând să rămână mai mult de 5 minute în același loc.

“Ce este cu tine?”, o întreb parcă neașteptându-mă să primesc un răspuns.

“Greu de spus. Dificil de găsit cuvintele potrivite. E ca și cum ai vrea să pictezi cel mai frumos răsărit pe care l-ai văzut vreodată însă ai un set prăfuit de acuarele. Nu pot să îți zugrăvesc în cuvinte. Nu știu să o fac astfel încât să păstrez magia.”

“Ei, tu mereu ai creat perfectul din nimic. E nevoie doar de tine. De sentimentele tale. De încredere. De asumare. Lasă lucrurile să se așeze așa cum simt. Tu doar lasă-le să emane. Dă-le viață.”

“Viața nu le-am dat-o eu ci EL. Un EL venit în cel mai improbabil loc. Un EL blând ca o adiere dar capabil să creeze un adevărat uragan în sufletul meu. Un EL pe care aș vrea să îl strig și să îl strâng în brațe că să simtă cum a modificat ritmul inimii mele și să îl invit la un nou dans în doi. Pe o melodie compusă de el atunci când toate vocile din mine încetaseră să mai cânte.”

“Și de ce nu îl strigi? De ce nu îi spui?”

“Pentru că probabil l-aș pierde. Pentru că nu asta așteptă de la mine. Pentru că rolul meu în fața lui este cu totul altul. Pentru că prefer să continui să-l privesc păstrând în suflet universul nostru. Pentru că el simte iar dacă va vedea un rost în tot acest vis, va lua el pensulă și cu mâna mea va colora cea mai minunată realitate. “

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s