Nicio întrebare nu primește răspuns..dacă nu este pusă

images„Îl iubești?”, o întreb, văzând-o cum se învârtea prin birou, fără să se poată concentra la ceea ce avea de făcut.

„Da!”, veni răspunsul ei. Simplu și clar. Nu cred că realizase pentru că după două secunde își conduse mână la gură, mirată sau poate speriată.

„Și atunci ce te împiedică să îi spui?”

„Nu, știi, nu am vrut să spun asta. De fapt, eu…eu…”, începu ea să se bâlbâie,

Nu o mai las să continue. „Viața nu îți oferă timp să eziți!”, îi spun. „Toate lucrurile pot fi schimbate sau îndreptate și te conduc pe drumul care îți este destinat. Mai puțin unele – cele pe care nu le faci. Teama îți este cel mai mare dușman. Poți iubi și ți se poate răspunde sau poți lasă acea iubire să îți indunde ființa fără să găsească un ecou atunci. Dar dacă nu îți asumi, nu vei face decât să rămâi prinsă între niște întrebări, iar drumurile din fața ta nu vor mai avea ocazia să se afișeze. Nu vei putea crea nimic pentru ca ești doar o statuie înmărmurită în fața propriilor trăiri și sentimente. Nu vei fi decât un spectator apatic ce își privește filmul vieții fără să lase o amprentă asupra lui. Nu există bine sau rău total. Există situații și contexte, unghiuri de lumină, perspective care se joacă în funcție de poziția pe care o adopți. Însă dacă tu nu te implici în joc îți vei pierde dreptul de a mai trăi, indiferent că te lovești de zâmbete sau de durere. Nimeni altcineva nu își poate asuma răspunderea pentru ceea ce ți se întâmplă dacă inclusiv tu te ascunzi. Spune, striga chiar și asumă-ți. Plângi, râzi, fii furioasă sau amuzâ-te, însă asuma-ți. Toate trăirile acestea îți aparțin și au valoarea pe care le-o acorzi tu.

Și în fond..nicio întrebare nu primește răspuns dacă nu este pusă.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s